Friday, October 18, 2013

Βρεφικό πλεκτό ζακετάκι & παπούτσια - Newborn crochet set sweater and moccasins

Παρασκευή σήμερα, στην Κρακοβία η μέρα είναι  μουντή και βροχερή. Ωστόσο δεν παραπονιέμαι: Έχουμε ακόμα ζέστη! 
Όπως σας είχα πει στο προηγούμενο post, είχα πλέξει δυο βρεφικά σετάκια για τον Theo, το δεύτερο σετ, περιλαμβάνει ένα πλεκτό ζακετάκι και μοκασίνια.


Το ζακετάκι είναι μια διαφορετική χρωματική έκδοση, απο το "ζακετάκι kiss -kiss" που είχα αναρτήσει στο παρελθόν, που αυτό με την σειρά του βασίζεται σε σχέδιο της Tamara Kelly, από το blog Moogly. To mini moogly sweater της Tamara είναι εμπνευσμένο από το ζακετάκι της Kelly’s Sweater  και το το ζακετάκι της Αμπιγκέλ Abigail’s Sweater . 


Είναι ένα ιδιαίτερα εύκολο ζακετάκι με οδηγίες για μωράκια 0-3 μηνών και 6-9 μηνών. Εύκολα όμως, διαλέγοντας μεγαλύτερο βελόνι, αλλάζοντας τον τύπο νήματος, προσθέτοντας περισσότερους γύρους με αυξήσεις πόντων, μπορείτε να πλέξετε και μεγαλύτερα μεγέθη. 


Το συγκεκριμένο ζακετάκι μου αρέσει για δυο λόγους. Ο ένας είναι πως πλέκεται εντός μιας μέρας κι αυτό δουλεύοντας με χαλαρό ρυθμό. Ο άλλος είναι πως δίνει την δυνατότητα να πειραματιστείτε με τους συνδυασμούς χρωμάτων. 
Μια βόλτα από το Ravelry  και το συγκεκριμένο σχέδιο θα σας εντυπωσιάσει. Κάντε ένα κλικ στον σύνδεσμό, υπάρχουν 173 φωτογραφίες με διαφορετικές εκδοχές του Mini Moogly Sweater. 


Το σχέδιο για τα μοκασίνια, το βρήκα στο ισπανικό site lanas y ovillo που αν δεν απατώμαι έχει το ίδιο νόημα με την δική μας έκφραση "μαλλιά κουβάρια".
Ρίξτε μια ματιά στην σελίδα τους. Αν η μηχανή αναζήτησης σας είναι ο  Chrome σας δίνει τη δυνατότητα αυτόματης μετάφρασης με ένα απλό δεξί κλικ οπουδήποτε στην σελίδα. 
Και χωρίς όμως μετάφραση θα καταλάβετε! 
Υπάρχουν πολλές εικόνες και οι διαχειριστές συνοδεύουν κάθε τους δημιουργία με  βίντεο. Μπορεί λοιπόν να μην καταλαβαίνετε την γλώσσα αλλά θα αναγνωρίσετε τις βελονιές και τις πλέξεις. 


Τα MOCASINES BEBÉ όπως τα λένε στα Ισπανικά, σύμφωνα με τους δημιουργούς, είναι μέσης δυσκολίας. Νομίζω όμως πως και ένας αρχάριος στο βελονάκι τα καταφέρνει, αρκεί να ξέρει πως να πλέκει: άριχτα γαιτανάκια, μισά ποδαράκια και ποδαράκια. 


Το διάγραμμα της σόλας είναι πολύ βοηθητικό  κι επίσης σου δίνει μια ιδέα για την ισπανική ορολογία, που θα ακούς στο βίντεο όταν ξεκινήσεις να πλέκεις το παπούτσι.
Η σόλα στο δικό μου μοκασίνι σταμάτησε στον δεύτερο γύρο (δεν μετράω σαν γύρο την αλυσίδα) γιατί με τον τρίτο γύρο της σόλα, το παπουτσάκι έβγαινε πολύ μεγάλο για νεογέννητο. 
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα σας βγει κι εσάς μεγάλο. Το πάχος του νήματος και το μέγεθος του βελονιού επηρεάζουν πολύ το τελικό αποτέλεσμα.


Friday today,the last bay of the week! As I told you in my  previous post, I had crochet  two baby set's  for Theo. In today's post I' m sharing  the second set, which  includes a crochet sweater and  a pair of moccasins. 
This baby sweater is based in the same pattern of the "kiss-kiss sweater" I had posted in the past. 
The original pattern for the Mini Moogly Sweater is from Tamaras Kelly blog "Moogly". 

The pattern for babys moccasins, is from the  Spanish site lanas y ovillo. A very good crochet site, with video tutorials for each pattern.  
My baby moccasins are for a newborn so I stopped in the second round of the sole diagram (the chain does not count as a round). 
You can try different thicknesses of yarn and different crochet hooks in order to take different sizes of shoes



4 comments:

  1. Σοφία μου , τι υπεροχα που είναι όλα !!!!!!! Είσαι ΑΣΤΕΡΙ στο βελονάκι !!! Ο συνδυασμός των χρωμάτων μου αρέσει πολύ !!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο !!!!

    ReplyDelete
  2. Πω πω τι ομορφιές είναι αυτές!!!!!!!! Σκέτη γλύκα!!

    ReplyDelete
  3. πολύ όμορφα είναι. Φιλάκια!

    ReplyDelete
  4. Υπέροχη δουλειά Σοφία μου και τα χρώματα εξαιρετικά μου αρέσουν πάρα πολύ!!!!Μπράβο!!!Φιλάκια!!!

    ReplyDelete