Tuesday, October 22, 2013

Εύκολα πλεκτά λουλούδια - super easy crochet flowers

Υπάρχουν καθολικές αλήθειες που ισχύουν για τα απανταχού κορίτσια αυτού του κόσμου. Μια από αυτές είναι πως τα κορίτσια σε όλες τις ηλικίες, σε όλες τις φυλές και σε όλες τις εποχές λατρεύουν τα λουλούδια. Μια ανθοδέσμη για το βάζο, μια γλάστρα στο μπαλκόνι ή το γραφείο. Μια μαργαρίτα κόσμημα, ένα πλεκτό λουλουδάκι σε μια στέκα ή ένα πιαστράκι. 


5 πέταλα πλεκτά λουλούδια - 5petals crochet flowers

Η καθημερινότητα του φύλου μας είναι γεμάτη λουλούδια. Φοράμε λουλούδια συνεχώς κι όπως λατρεύουμε το σχήμα τους, λατρεύουμε και την ευωδιά τους. Όχι μόνο στο αγαπημένο μας άρωμα, θέλουμε να μυρίζουμε λουλούδια παντού, στα κεριά μας, στο αφρόλουτρο μας, ακόμα και στο υγρό πατώματος!

Πολύχρωμο πλεκτό μπουκέτο 

Τούτα τα μικρά και μεγάλα πλεκτά λουλούδια, είναι για όλα τα κορίτσια εκεί έξω. Πλέκονται  εύκολα το πολύ μέσα σε ένα 5 λεπτό και δεν υπάρχει κανένας απολύτως περιορισμός όσον αφορά, τύπο και πάχος νήματος, χρωματικούς τόνους και συνδυασμούς. 
 Με δυο νήματα σαν ένα - Using two yarns as one
          
Πως πλέκονται: 
Σχηματίστε με το νήμα σας έναν μαγικό κύκλο ή εναλλακτικά πλέξτε μια αλυσίδα από 4 γ.σ.α. 
Αν επιλέξετε τον μαγικό κύκλο, πλέξτε 3 γ.σ.α, και μετά 4 π. μέσα στον κύκλο και κλείστε με βουβό (Εναλλακτικά για πιο ψηλά πέταλα μπορείτε να πλέξετε 5 γ.σ.α και 4 διπλά ποδαράκια σε κάθε πέταλο). 
Αυτό  δίνει το πρώτο μας πέταλο. Επαναλάβετε 4 φορές για να έχετε συνολικά 5 πέταλα. Τραβήξτε με δύναμη την ουρά του νήματος που βρίσκεται στον κύκλο του λουλουδιού μας. Στην συνέχεια κόψτε και ασφαλίστε το νήμα από το κουβάρι. Το λουλούδι μας είναι έτοιμο! 
Ο μαγικός κύκλος και οι παραπάνω οδηγίες είναι ο τρόπος που με βολεύει περισσότερο και έχω ακολουθήσει για να φτιάξω τα λουλούδια του σημερινού ποστ. 

Με νήμα δαντέλας - with lace thread 

Αν επιλέξετε την αλυσίδα από 4 γ.σ.α  ενώστε το με βουβό στην αρχή του πρώτους σας πόντου. Θα έχετε ένα σφιχτό κύκλο. Πλέξτε 3 γ.σ.α και στην συνέχεια 4 π. μπήγοντας κάθε φορά το βελόνι στο εσωτερικό του κύκλου. Κλείστε το πρώτο πέταλο με βουβό και συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο για τα υπόλοιπα 4 πέταλα. Ασφαλίστε το νήμα και έτοιμο το λουλούδι σας. 
Διάφορα μεγέθη - Different sizes 

There are things that no girl can resist them. Flowers are one of those things. All the girls in the world love flowers. A bouquet in a vase, a flower pot on the balcony or in the office. Αs an accessory or as a jewel, flowers, there never missing from our lives. 

5 petal crochet flower with cotton yarn

I love today's post, crocheted flowers. They are super easy and super fast. 
All you need is yarn, a crochet hook and something less than 5 minutes of your time.

Make a magic circle and chain 3, then place 4 dc in the center of the magic circle  and the make a sl st. This is the firts petal. Repeat 4 times to creat 4 more petals. Then tied the yarn from the center of the flower. Cut the yarn and Secure using a neadle. 
The flower is read. You can use it to decorate it hairbands, clothing, jewelry or what ever you like! 
Διαφορετικά πάχη νήματος
Five petal crochet flower video tutorial

2 comments:

  1. Μπράβο ,Σοφία μου !!!! Πανέμορφα !!!!! Το δίχρωμο λουλουδάκι μου αρέσει ιδιαίτερα !!!
    Φιλάκια !!!

    ReplyDelete
  2. Σοφια μου ειχαμε την ιδια λουλουδατη εμπνευση αυτες τις μερες εεε? Πολυ ομορφα τα λουλουδακια , θα πλεξω οπωσδηποτε, πολλα φιλιά!

    ReplyDelete