Thursday, November 14, 2013

Περουβιανός πλεκτός σκούφος μέρος 2 - Perouvian crochet cap part 2

Οδεύουμε προς το τέλος της εβδομάδας και σήμερα  Πέμπτη γιορτάζω τα γενέθλια μου. Δεν θα μελαγχολήσω όμως, ούτε θα πέσω σε κανένα παραλήρημα αλά Καβάφη μετρώντας κεριά. 
Παίρνω τα 33 και εξακολουθώ να νιώθω μια χαρά, σαν να είμαι ακόμα 23! Δεν είμαι βέβαια κι όταν το σκέφτομαι είναι περίεργο, αλλά τέλος πάντων! 

Διάλεξα ένα καλσονήμα σε ροζ τόνους
 εξ' ου και οι εναλλαγές χρωμάτων

Κι αφήνω πίσω τα γενέθλια για να έρθω στα βελονάκια! 

Σκέφτηκα να πλέξω περουβιανά σκουφάκια για τα γειτονάκια μου, την Εμίλκα και τον Μάρτσιν και να τους τα χαρίσω τα Χριστούγεννα!

Νήμα DK τρικολόρε, λευκό, γκρι & πράσινο 

Και μιας και μου αρέσουν πολύ αυτοί οι σκούφοι θα πλέξω και για τα ανιψάκια μου στην Ελλάδα και την Γερμανία. 

Περουβιανός πλεκτός σκούφος με κοτσιδάκια

Σε όλα μου τα σκουφάκια ακολούθησα την ίδια μέθοδο. Έπλεξα αρ. γ.  σε σπείρα με την μέθοδο αύξησης 6 πόντων ανά γύρο (εκτός από τον δεύτερο γύρο που είναι 12 πόντοι: δηλ 6, 12, 18, 24 κτλ ) Για να φτιάξω τις καλύπτρες έπλεξα 10 ή 12 πόντους ανάλογα το νήμα και μείωνα ανά δυο πόντους κάθε δεύτερο ή τρίτο γύρο, μέχρι που έμεινα με 1 πόντο. Στην συνέχεια διακόσμησα τα καπέλα γύρω γύρω με μια σειρά αρ. γ. .

Περουβιανός πλεκτός σκούφος με κλωστές 
Πολύχρωμος  σκούφος σε εξέλιξη
με όλα μου τα περισσεύματα να πιάνουν τόπο!
12 πόντοι sc για την καλύπτρα επειδή το νήμα μου
 ήταν αρκετά λεπτό
Κοτσιδάκια! Αν επιλέξετε πιο χοντρό νήμα
τα κοτσιδάκια σας θα έχουν κανονικό πάχος
Όλα τα link θα τα βρείτε στο προηγούμενο post για τους Περουβιανούς σκούφους. Τονίζω όμως πως δεν ακολούθησα κάποιο συγκεκριμένο πατρόν ή οδηγίες. 

3 comments:

  1. Να τα εκατοστήσεις , ομορφιά μου!!!!!Μόλις 33 είσαι, μικράκι μου? Ευχές από καρδιάς για όλα όσα ποθεί η καρδιά σου και χρειάζεται η ψυχή σου!!!!!!
    Για τους περουβιανούς σκούφους, σου είπα και την άλλη φορά ότι ανάβεις φωτιές !!!(και ποιος τις σβήνει με την πρεμούρα που έχω , η δόλια μάνα....χαχαχαχα)
    Φιλάκια ,μωρό μου, εορταστικά και ΕΝΤΕΛΩΣ κτμτρ!!!!!!

    ReplyDelete
  2. Γιατί κορίτσι μου να πέσεις σε μελαγχολία? Είσαι μόνο 33, στην καλύτερη 10ετία της ζωής σου, όπως λένε. Την πιο δημιουργική, όπως επίσης λένε. Ξέρεις πια τι θέλεις, τι χρειάζεσαι, όπως ξαναματαλένε. Τέλος πάντων, εγώ σου εύχομαι να φτάσεις όλα αυτά που σήμερα σου θεωρείς άπιαστα και σου έχω ένα δωράκι. Πέρνα από το blog μου να το πάρεις. Χρόνια σου πολλά!!!!!

    ReplyDelete
  3. Σοφια μου τι κουκλιά πω πω...μου αρεσαν και που κανουν καλυμμα για τα αυτια , ειχαμε ιδια εμπνευση για σκουφια αυτη τη βδομαδα, φιλακια!

    ReplyDelete