Monday, February 24, 2014

Αποκριάτικο μούσι - beard with loop-stitch

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Αποκριάτικη ανάρτηση σήμερα, έστω κι αν επίσημα τα καρναβάλια τέλειωσαν χθες.  


Το μούσι στις φωτογραφίες θα το πλέξετε πολύ εύκολα μόλις πάρετε τον αέρα της πλέξης,Loop Stitch, στα ελληνικά μεταφράζεται ως πλέξη - θηλιά ή πόντος - θηλιά. 
Όπως πάντα στο βελονάκι, η πλέξη θα χωριστεί σε single crochet loop stitch, (αρ.γ. πλέξη - θηλιά), Half -double crochet loop stitch  (μ.π πλέξη - θηλιά) και σε double crochet loop stitch (π. πλέξη - θηλιά).



Για το μούσι δούλεψα με την  double crochet loop stitch (π. πλέξη - θηλιά), την έχω ξανάδουλέψει για το ροζουλί πρόβατο.
 Η λογική είναι η ίδια με το να πλέξετε ένα τρίγωνο από αρ. γ (sc). Ξεκινάω από κάτω προς τα πάνω, αυξάνοντάς πόντους, αφήνω άνοιγμα για το στόμα και συνεχίζω με το μουστάκι. 


Όταν δουλεύετε την loop stitch σε ευθεία να θυμάστε: ο ένας γύρος θα είναι πάντα αρ. γ (sc) . Δηλαδή, μια σειρά loop stitch, γυρίζω το πλεκτό μου κι η επόμενη σειρά είναι αρ. γ(sc), ξαναγυρίζω το πλεκτό μου, η επόμενη σειρά είναι loop stitch. Αν δεν κάνετε αυτή την εναλλαγή τότε οι θηλιές σας θα βρίσκονται και στις δυο πλευρές του πλεκτού σας. Συνήθως θέλουμε τις θηλιές σε μια μόνο πλευρά.  


Όταν τελείωσα το μούσι έπλεξα κάθετα στις άκρες του δυο αλυσίδες που χρησιμεύουν ως λαστιχάκια που συγκρατούν το μούσι, πίσω από τα αφτιά. 

No comments:

Post a Comment