Friday, September 20, 2013

Πλεκτό ροζ πρόβατο - Pink crochet sheep




Καλή μέρα να έχουμε και καλό σαββατοκύριακο!

Αναρρώνω από ένα ελαφρύ κρυωματάκι γι αυτό και πέρασαν τόσες μέρες χωρίς ανάρτηση.
Είχα την ονομαστική μου γιορτή προ ημερών και θέλω πολύ να σας ευχαριστήσω  για τις ευχές που περάσατε και αφήσατε στο προφίλ μου σε g+ και facebook.

Το δικό μου πρόβατο και το πρόβατο της caron
- My sheep toy and the original

Αυτές τις μέρες ψάχνω ιδέες, πατρόν και νήματα για να αρχίσω να δουλεύω τα χριστουγεννιάτικα δώρα των αγαπημένων μου. Ταυτόχρονα δουλεύω μια ανοιξιάτικη πλεκτή ζακέτα, ένα κασκόλ V stitch και κάτι ρουχαλάκια για το μωρό κούκλα της Ελένης.


Ελπίζω σύντομα να έχω να σας αναρτήσω κάτι ολοκληρωμένο. Ως τότε μοιράζομαι μαζί σας το ροζουλί πρόβατο της Ελένης.  Σχεδιασμένο από την Deb Richey, το πρωτότυπο είναι πολύ εντυπωσιακό. Η δική μου εκδοχή είναι πολύ παιδική και κοριτσίστικη.



Η πλέξη της γούνας "double-loop-stitch" μην ρωτάτε πως την λέμε στα ελληνικά δεν έχω την παραμικρή ιδέα! Η double-loop-stitch λοιπόν μου φάνηκε αρκετά δύσκολη στην αρχή αλλά με την επανάληψη, της πήρα όπως λένε, τον αέρα, αλλά δεν κατάφερα να διατηρήσω το ίδιο μέγεθος στις θηλιές μου και νομίζω ψιλοφαίνεται χωρίς να δείχνει ιδιαίτερα άσχημο.

Χρησιμοποίησα ότι ροζ και λιλά νήμα είχα στο απόθεμα μου, γι αυτό και το πρόβατο μου έχει διαφορετικές αποχρώσεις στην γούνα του.



Η μικρή μου Ελένη το είχε παραγγείλει ξεκάθαρα: "ροζουλί πρόβατο νονά" οπότε... όσα περισσότερα ροζ τόσο το καλύτερα.

Είχα βρει και κατεβάσει σε pdf τις οδηγίες, στην σελίδα της caron.com μέσω της αναζήτησης στο ravelry. Σήμερα που το έκανα πάλι αναζήτηση δεν κατάφερα να τις εντοπίσω στην επίσημη σελίδα. Οπότε σας τις δίνω από το allfreecrochet στα αγγλικά.

έχουμε φως αλλά δεν έχουμε αφτιά! 

Αν τις θέλετε μεταφρασμένες στα Ελληνικά απλώς στείλτε μου ένα μήνυμα. Σημειώστε πάντως πως αν δεν βρεθεί κάποια να μας δώσω τα φώτα της για την ελληνική ονομασία της ιδιαίτερης αυτής πλέξης στην μετάφραση μου θα παραμείνει "double-loop-stitch". 

Όλη η ιστορία αυτού του πατρόν και όλη του η δυσκολία είναι στην πλέξη της γούνας. Κατά τα άλλα δουλεύεται από την αρχή ως το τέλος  με μόνο δυο πλέξεις: άριχτα γαϊτανάκια & double-loop-stitch  σε σπείρα, με αυξήσεις και μειώσεις πόντων.

Sheep toy free pattern

Double-Loop Stitch Video Tutorial

sc2tog Video Tutorial




1 comment:

  1. Καλή επιτυχία Σοφάκι σε όλα όσα έχεις υπό κατασκευή!
    Το προβατάκι είναι ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!
    Όσο κι αν μεγαλώνω,με τα "κουκλιά" δε θα πάψω ποτέ να έχω έρωτα...
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete